Behandeling begroting 7 november

01 november 2019
De gemeenteraad buigt zich donderdag 7 november over de begroting. De vergadering begint om 9.30 uur en duurt de hele dag. U bent daarbij van harte welkom, want de vergadering is openbaar.

Plannen voor 2020

De begroting gaat niet alleen over geld, maar ook over de plannen. Wilt u weten wat de gemeente van plan is in 2020 en wat de gemeenteraadsleden van de begroting vinden? Kom dan luisteren.

Dagindeling

In de ochtend spreken de fracties hun algemene beschouwingen uit en reageert het college daarop.
In de middag reageren de fracties op elkaars bijdragen.
In de avond besluit de raad over amendementen, moties en de begroting 2020.
Een amendement is een wijziging op, in dit geval, de begroting. Met een motie doet de raad een verzoek aan het college of doet hij een uitspraak.

Waar en wanneer

U hoeft niet vanaf het begin aanwezig te zijn of de hele vergadering te blijven. U mag in- en uitlopen wanneer u wilt.
De vergadering wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. De vergaderingen starten om 9.30, 14.00 en 21.00 uur
U kunt de vergadering ook rechtstreeks bekijken/beluisteren vanachter uw computer, tablet of mobiele telefoon.

Volgen via internet

Via www.ridderkerk.nl/raadinbeeld komt u in een overzichtsscherm met een kalender. Tijdens de vergadering is hier een blauwe balk zichtbaar met ‘Nu live’. Klik in de balk op ‘Gemeenteraad’ om bij de uitzending te komen. Klik vervolgens op de knop ‘play’. De uitzendingen starten om 9.30, 14.00 en 21.00 uur. De opname is achteraf terug te kijken.

Op www.ridderkerk.nl/vergaderstukken kunt u van te voren de begroting en andere documenten bekijken.